CAESARDRESSING
Caesardressing är gott!! Finns många olika varianter på den men jag hittade en som var rätt enkel (inte"busenkel" kanske som Kristina önskade men hyfsat enkel ändå....)
Oftast när det är olja ska den ju vispas i droppvis för att dressingen ska bli tjock o krämig men det blir så kletigt! Här ska allt vispas ihop på en gång,lättvindigt o sölfritt!
Måste väl ändå erkänna att : ibland blir den tjock o ibland tunn, vet ej varför..... men lika god tunn!!
Rent allmänt när man gör sån här dressing med olja som ska bli tjock så ska alla ingredienser vara rumstempererade!!!
Sardeller är en liten fiskrackare som finns i "sillhyllan" i affären. Liten glasburk där sardellerna ligger i olja. Inte att äta som den är men i dressing t.ex. Om man tar de man ska med en REN gaffel o förvarar i kylen så står sej burken länge! Månader.....
CAESARDRESSING
2 sardellfiléer
½ dl olivolja
½ dl olja (sv.rapsolja tex)
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (blir tillräckligt finfördelad av mixern men man kan förstås pressa i den)
½ dl varmt vatten
svartpeppar
Mixa ihop allt. Klart!
Så här står det i receptet som kommer från ica.se. Själv delar jag upp det lite.
Börja med att mixa ihop sardeller,senap o vitlöken med lite (några msk..) olja. Häll sedan i resten av oljan medans du kör mixern o sist i med vattnet (varmt fr kranen)
.
Nu hoppas vi att den blir så där snyggt tjock :-)
Om inte....:-( så är den lika god tunn!!!!
Jättegod till vanlig "grönsallad" och till kycklingsallad. Sen får man väl pröva sej fram till vad den kan passa till med tanke på vitlökssmaken.
Detta blir gott i sommar!!!! // önskar o hoppas Carina
Oftast när det är olja ska den ju vispas i droppvis för att dressingen ska bli tjock o krämig men det blir så kletigt! Här ska allt vispas ihop på en gång,lättvindigt o sölfritt!
Måste väl ändå erkänna att : ibland blir den tjock o ibland tunn, vet ej varför..... men lika god tunn!!
Rent allmänt när man gör sån här dressing med olja som ska bli tjock så ska alla ingredienser vara rumstempererade!!!
Sardeller är en liten fiskrackare som finns i "sillhyllan" i affären. Liten glasburk där sardellerna ligger i olja. Inte att äta som den är men i dressing t.ex. Om man tar de man ska med en REN gaffel o förvarar i kylen så står sej burken länge! Månader.....
CAESARDRESSING
2 sardellfiléer
½ dl olivolja
½ dl olja (sv.rapsolja tex)
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (blir tillräckligt finfördelad av mixern men man kan förstås pressa i den)
½ dl varmt vatten
svartpeppar
Mixa ihop allt. Klart!
Så här står det i receptet som kommer från ica.se. Själv delar jag upp det lite.
Börja med att mixa ihop sardeller,senap o vitlöken med lite (några msk..) olja. Häll sedan i resten av oljan medans du kör mixern o sist i med vattnet (varmt fr kranen)
.
Nu hoppas vi att den blir så där snyggt tjock :-)
Om inte....:-( så är den lika god tunn!!!!
Jättegod till vanlig "grönsallad" och till kycklingsallad. Sen får man väl pröva sej fram till vad den kan passa till med tanke på vitlökssmaken.
Detta blir gott i sommar!!!! // önskar o hoppas Carina
Måndag morron, 6/4-09
Gomorron!
Nu har jag repat nytt mod ! Sist blev det nåt tokigt igen. Jättestora bokstäver, tre ord så var hela skärmen full........?? Frågade Kristina på Domargår´rn om råd men hon lyckades inte heller lista ut vad jag gjort för fel......Däremot trodde hon sej inte kunna sova på natten utan fortsätta fundera på detta.... sorry Kristina ....hoppas du sover nu.. :-)
Jag fick ju en kommentar från Kristina för några veckor sedan där hon ville ha recept på "busenkel" dressing till kycklingsallad. Måste ju säja att det nöp till i magen lite då! Milde tid, tänkte jag, vad tror dom om mej. Detta är ju egentligen till mina ungar som är "noviser vid spisen". Men sen sen landade väl tanken lite o visst kan jag hitta på en kycklingdressing. I samma veva ringde Maria från Norge o sa att -"du måste skriva hur många det ät beräknat till" Vi pratade åxå om "vanlig" dressing o hon sa då att det måste stå exakta mått. Då får det bli så!!
Nu har det ju dröjt länge men å andra sidan är ju inte kyckling nåt som vi äter just nu med tanke på alla glaslarm......usch så hemskt....
Men nu du Kristina kommer det!! Kanske kan du träna på dressingen mens vi väntar på att kycklingen ska bli ätbar igen:-)!!
Förövrigt så är jag väl inte längre ensam om att känna att våren är här! Jag var till Örebro på Trädgårdsmässa i lördags. På gott (plånboken) och ont (idéer) så var det lite magert utbud. Men en "äggskalspelargon" blev det, lite fröer o så sättpotatis, Cherie. På väg hem, strax utanför Örebro, såg jag en skogsdunge alldeles BLÅ av blåsippor. Underbart!! Vägkanterna var gula av tussilago. Tack Anette för en BRA DAG!!
Tisdag morron!
Vilken härlig dag det blev igår. Premiär med frukost o tidningen på trappan!! Sen blev det städning av trappan och bortplockning av granris på rabatterna där blåsippor, krokus o tulpaner är på gång. SÄDESÄRLAN kom o gjorde mej sällskap. Det är nog mitt favoritvårtecken!! Det allra häftigaste är att få se tofsvipan förstås men det är inte så ofta tyvärr.
Lite krattning o så "väckte" jag ett gäng pelargoner. Alltsamman varvat med kafferast o matrast i solen. På kvällen kom Maggan en stund,satt ute med kaffet till klockan var 19 o det var fortfarande varmt!!! En rejäl kvällspromenad med Bonnie o sen badning av henne, vilket var nödvändigt pga nysladdad väg!!
Sammanfattning: en BRA dag!!
Idag blir det regn frampå dagen men det befrämjar påskstädandet inne o FRAMFÖRALLT så tar det med sej snön!!!!! TÄNK POSITIVT :-)
Nu har jag repat nytt mod ! Sist blev det nåt tokigt igen. Jättestora bokstäver, tre ord så var hela skärmen full........?? Frågade Kristina på Domargår´rn om råd men hon lyckades inte heller lista ut vad jag gjort för fel......Däremot trodde hon sej inte kunna sova på natten utan fortsätta fundera på detta.... sorry Kristina ....hoppas du sover nu.. :-)
Jag fick ju en kommentar från Kristina för några veckor sedan där hon ville ha recept på "busenkel" dressing till kycklingsallad. Måste ju säja att det nöp till i magen lite då! Milde tid, tänkte jag, vad tror dom om mej. Detta är ju egentligen till mina ungar som är "noviser vid spisen". Men sen sen landade väl tanken lite o visst kan jag hitta på en kycklingdressing. I samma veva ringde Maria från Norge o sa att -"du måste skriva hur många det ät beräknat till" Vi pratade åxå om "vanlig" dressing o hon sa då att det måste stå exakta mått. Då får det bli så!!
Nu har det ju dröjt länge men å andra sidan är ju inte kyckling nåt som vi äter just nu med tanke på alla glaslarm......usch så hemskt....
Men nu du Kristina kommer det!! Kanske kan du träna på dressingen mens vi väntar på att kycklingen ska bli ätbar igen:-)!!
Förövrigt så är jag väl inte längre ensam om att känna att våren är här! Jag var till Örebro på Trädgårdsmässa i lördags. På gott (plånboken) och ont (idéer) så var det lite magert utbud. Men en "äggskalspelargon" blev det, lite fröer o så sättpotatis, Cherie. På väg hem, strax utanför Örebro, såg jag en skogsdunge alldeles BLÅ av blåsippor. Underbart!! Vägkanterna var gula av tussilago. Tack Anette för en BRA DAG!!
Tisdag morron!
Vilken härlig dag det blev igår. Premiär med frukost o tidningen på trappan!! Sen blev det städning av trappan och bortplockning av granris på rabatterna där blåsippor, krokus o tulpaner är på gång. SÄDESÄRLAN kom o gjorde mej sällskap. Det är nog mitt favoritvårtecken!! Det allra häftigaste är att få se tofsvipan förstås men det är inte så ofta tyvärr.
Lite krattning o så "väckte" jag ett gäng pelargoner. Alltsamman varvat med kafferast o matrast i solen. På kvällen kom Maggan en stund,satt ute med kaffet till klockan var 19 o det var fortfarande varmt!!! En rejäl kvällspromenad med Bonnie o sen badning av henne, vilket var nödvändigt pga nysladdad väg!!
Sammanfattning: en BRA dag!!
Idag blir det regn frampå dagen men det befrämjar påskstädandet inne o FRAMFÖRALLT så tar det med sej snön!!!!! TÄNK POSITIVT :-)