Rosépepparbiffar

Detta är ju pappas "paradnummer" som han nästan har ensamrätt till. Men jag har gjort den några
gånger förstås å det är GOTT!!!

600 g nöt- eller blandfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
3/4 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 köttbuljongtärning, smulad

Blanda grädde, vatten å ströbröd å låt det svälla en kort stund.
Finhacka löken

Blanda alla ingredienser väl å gör biffarna.
Lägg dom gärna på bakplåtspapper allteftersom så fastnar dom
inte.Skölj händerna i KALLT vatten några gånger under tiden så blir det inte riktigt så kletigt.

Stek biffarna på medelvärme, lägg över på fat m alfolie över ( för att hålla värmen)

SÅS:

1 msk rosépepparkorn, krossade
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
soja å ev. mer salt

Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter.
Smula ner buljongtärningen, rör i grädde å creme fraiche.
Låt såsen småputtra i 5 min.
Smaka av såsen med tomatpuré´, soja å ev. salt


Klyftpotatis är gott till!!

Ha det bra  Kram // Mor

Sweet cocounut chicken

Det var den här rätten som trötta föräldrar åt på söndagskvällen efter en lååång arbetsdag i trädgård å uthus.Pappa
kommenterade extra att det var gott!

2-3 kycklingfiléer i strimlor
7 dl vitkål, strimlad
1 morot, strimlad
1 paprika(röd) , i bitar
olja till stekning

Fräs i stekpannan. Rotfrukterna först å lägg över i en gryta å sen kycklingfiléérna i två omgångar.

Glöm inte bort att torka av stekpannekanten när du öst över i grytan för att slippa kletig spisplatta!!

Tillsätt:

2 msk Thai Fish Sauce
1 burk (4oo ml) Thai Cocounut Milk
1-1 1/2 dl Thai Sweet Chili Sause

Häll i å rör om i grytan å låt det sjuda några minuter.

Servera nudlar till. KLART!!

Fungerar jättebra att göra i god tid ( dagen innan t.o.m.)

Smaklig måltid önskar Mor

RSS 2.0