Rosépepparbiffar
Detta är ju pappas "paradnummer" som han nästan har ensamrätt till. Men jag har gjort den några
gånger förstås å det är GOTT!!!
600 g nöt- eller blandfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
3/4 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 köttbuljongtärning, smulad
Blanda grädde, vatten å ströbröd å låt det svälla en kort stund.
Finhacka löken
Blanda alla ingredienser väl å gör biffarna.
Lägg dom gärna på bakplåtspapper allteftersom så fastnar dom
inte.Skölj händerna i KALLT vatten några gånger under tiden så blir det inte riktigt så kletigt.
Stek biffarna på medelvärme, lägg över på fat m alfolie över ( för att hålla värmen)
SÅS:
1 msk rosépepparkorn, krossade
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
soja å ev. mer salt
Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter.
Smula ner buljongtärningen, rör i grädde å creme fraiche.
Låt såsen småputtra i 5 min.
Smaka av såsen med tomatpuré´, soja å ev. salt
Klyftpotatis är gott till!!
Ha det bra Kram // Mor
gånger förstås å det är GOTT!!!
600 g nöt- eller blandfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
3/4 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 köttbuljongtärning, smulad
Blanda grädde, vatten å ströbröd å låt det svälla en kort stund.
Finhacka löken
Blanda alla ingredienser väl å gör biffarna.
Lägg dom gärna på bakplåtspapper allteftersom så fastnar dom
inte.Skölj händerna i KALLT vatten några gånger under tiden så blir det inte riktigt så kletigt.
Stek biffarna på medelvärme, lägg över på fat m alfolie över ( för att hålla värmen)
SÅS:
1 msk rosépepparkorn, krossade
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
soja å ev. mer salt
Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter.
Smula ner buljongtärningen, rör i grädde å creme fraiche.
Låt såsen småputtra i 5 min.
Smaka av såsen med tomatpuré´, soja å ev. salt
Klyftpotatis är gott till!!
Ha det bra Kram // Mor
Sweet cocounut chicken
Det var den här rätten som trötta föräldrar åt på söndagskvällen efter en lååång arbetsdag i trädgård å uthus.Pappa
kommenterade extra att det var gott!
2-3 kycklingfiléer i strimlor
7 dl vitkål, strimlad
1 morot, strimlad
1 paprika(röd) , i bitar
olja till stekning
Fräs i stekpannan. Rotfrukterna först å lägg över i en gryta å sen kycklingfiléérna i två omgångar.
Glöm inte bort att torka av stekpannekanten när du öst över i grytan för att slippa kletig spisplatta!!
Tillsätt:
2 msk Thai Fish Sauce
1 burk (4oo ml) Thai Cocounut Milk
1-1 1/2 dl Thai Sweet Chili Sause
Häll i å rör om i grytan å låt det sjuda några minuter.
Servera nudlar till. KLART!!
Fungerar jättebra att göra i god tid ( dagen innan t.o.m.)
Smaklig måltid önskar Mor
kommenterade extra att det var gott!
2-3 kycklingfiléer i strimlor
7 dl vitkål, strimlad
1 morot, strimlad
1 paprika(röd) , i bitar
olja till stekning
Fräs i stekpannan. Rotfrukterna först å lägg över i en gryta å sen kycklingfiléérna i två omgångar.
Glöm inte bort att torka av stekpannekanten när du öst över i grytan för att slippa kletig spisplatta!!
Tillsätt:
2 msk Thai Fish Sauce
1 burk (4oo ml) Thai Cocounut Milk
1-1 1/2 dl Thai Sweet Chili Sause
Häll i å rör om i grytan å låt det sjuda några minuter.
Servera nudlar till. KLART!!
Fungerar jättebra att göra i god tid ( dagen innan t.o.m.)
Smaklig måltid önskar Mor