LYXIG FRUKTSALLAD MED VIT CHOKLADSÅS
Från ICA Buffè 3/06
Nu skriver jag som det står i Buffè med alla ingredienser. Men ta det som du tycker om, det som ser fräscht ut i affären. Det går åxå bra att ta en del från konservburk. Papaya t.ex. Fryst mango är jättegott .
Det är limesockret som är pricken över i:et. Står ljust muscovadosockret men jag har mörkt hemma o tog det förstås. Det är därmot viktigt att det är muscovadosocker. Ta inte vanligt strösocker. Muscovadosockret finns i plastpåse i "sockerhyllan". Det står på påsen hur det ska förvaras för att inte torka. Om det trots allt torkar så går det bra att riva klumpen på ett rivjärn
Börja med såsen:
1 dl matlagningsgrädde
100 gr vit choklad
Värm grädden o bryt ner chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt svalna o ställ sen i kylen några timmar.
För 4 personer:
1 nätmelon
3 kiwifrukter
1 korg physalis
1 papaya
2 fikon (färska)
1 miniananas
1 granatäpple
Skala det som behövs o skär allt i lagomt stora bitar. Fikonen halveras.
Granatäpplet halveras o dom vackra kärnorna gröper man ur med en gaffel o strör över frukten.
Limesocker:
1 lime
2 msk ljust muscovadosocker
1 tsk malen ingefära
2 msk kokos
Skölj limen ordentligt o riv skalet fint utan att få med det vita. Blanda skalet med muscovadosockret, ingefäran o kokosen.
Blanda ner limesockret i fruktsalladen.
Bjud chokladsåsen till.
Mmmmmm så gott!
Smaklig måltid // Mamma Carina
Nu skriver jag som det står i Buffè med alla ingredienser. Men ta det som du tycker om, det som ser fräscht ut i affären. Det går åxå bra att ta en del från konservburk. Papaya t.ex. Fryst mango är jättegott .
Det är limesockret som är pricken över i:et. Står ljust muscovadosockret men jag har mörkt hemma o tog det förstås. Det är därmot viktigt att det är muscovadosocker. Ta inte vanligt strösocker. Muscovadosockret finns i plastpåse i "sockerhyllan". Det står på påsen hur det ska förvaras för att inte torka. Om det trots allt torkar så går det bra att riva klumpen på ett rivjärn
Börja med såsen:
1 dl matlagningsgrädde
100 gr vit choklad
Värm grädden o bryt ner chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt svalna o ställ sen i kylen några timmar.
För 4 personer:
1 nätmelon
3 kiwifrukter
1 korg physalis
1 papaya
2 fikon (färska)
1 miniananas
1 granatäpple
Skala det som behövs o skär allt i lagomt stora bitar. Fikonen halveras.
Granatäpplet halveras o dom vackra kärnorna gröper man ur med en gaffel o strör över frukten.
Limesocker:
1 lime
2 msk ljust muscovadosocker
1 tsk malen ingefära
2 msk kokos
Skölj limen ordentligt o riv skalet fint utan att få med det vita. Blanda skalet med muscovadosockret, ingefäran o kokosen.
Blanda ner limesockret i fruktsalladen.
Bjud chokladsåsen till.
Mmmmmm så gott!
Smaklig måltid // Mamma Carina
Kommentarer
Postat av: maria
mmmmmmmm så gott ;)
Trackback