MATIG SALLAD MED CANNELLINIBÖNOR
Nu kommer salladen som ska severas till "Kyckling med krämigt täcke".
När jag hade mitt damkalas för några veckor sedan så gjorde jag nåt som jag inte brukar. Jag chansade!!
Brukar "fega" å provlaga men nu chansade jag å lagade till denna sallad bara nån timme innan gästerna kom.
MEN för säkerhets skull så kokade jag ris åxå!!!
Riset blev orört å salladen åts det mycket av!!
Matvete var nytt för mej. Stod på "mjölhyllan" i affären å man kokar själv men det var enkelt. En kruka med
krispsallad står det men jag tog ruccola (det är så gott) i påse istället. Finns ju massor av olika såna "påsar"
nuförtiden!
Till vinägretten ska det vara av den "paprikaolja" som blir över när man lagar kycklingrätten men går bra
med raps/olivolja förstås. Men "paprikaoljan" var det x:a god smak på naturligtvis!
Receptet beräknat till 4 pers.
3 dl matvete
100 gr frysta gröna bönor
1 burk cannelinibönor(410 gr)
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater(250 gr)
1-2 avocado
flingsalt, nymalen svartpeppar
Koka vetet enl.paketet. Låt svalna
Förväll de gröna bönorna.
Skölj av burkbönorna å blanda med vetet å dom gröna bönorna.
Skölj, torka å ev. riv salladen.
Halvera tomaterna å skala å skär avocadon i bitar.
Blanda ihop allt
½ dl olja från "rostad(grillad) paprika på burk" el.vanlig olja
1 tsk dijonsenap
½ msk pressad citronljus
1 pressad vitlöksklyfta.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten å häll över salladen å blanda väl.
Måste säja att det var mycket gott med en matig sallad till köttet som omväxling till det eviga
ris/potatis"köret"!!
Smaklig måltid önskar mor / Carina
När jag hade mitt damkalas för några veckor sedan så gjorde jag nåt som jag inte brukar. Jag chansade!!
Brukar "fega" å provlaga men nu chansade jag å lagade till denna sallad bara nån timme innan gästerna kom.
MEN för säkerhets skull så kokade jag ris åxå!!!
Riset blev orört å salladen åts det mycket av!!
Matvete var nytt för mej. Stod på "mjölhyllan" i affären å man kokar själv men det var enkelt. En kruka med
krispsallad står det men jag tog ruccola (det är så gott) i påse istället. Finns ju massor av olika såna "påsar"
nuförtiden!
Till vinägretten ska det vara av den "paprikaolja" som blir över när man lagar kycklingrätten men går bra
med raps/olivolja förstås. Men "paprikaoljan" var det x:a god smak på naturligtvis!
Receptet beräknat till 4 pers.
3 dl matvete
100 gr frysta gröna bönor
1 burk cannelinibönor(410 gr)
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater(250 gr)
1-2 avocado
flingsalt, nymalen svartpeppar
Koka vetet enl.paketet. Låt svalna
Förväll de gröna bönorna.
Skölj av burkbönorna å blanda med vetet å dom gröna bönorna.
Skölj, torka å ev. riv salladen.
Halvera tomaterna å skala å skär avocadon i bitar.
Blanda ihop allt
½ dl olja från "rostad(grillad) paprika på burk" el.vanlig olja
1 tsk dijonsenap
½ msk pressad citronljus
1 pressad vitlöksklyfta.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten å häll över salladen å blanda väl.
Måste säja att det var mycket gott med en matig sallad till köttet som omväxling till det eviga
ris/potatis"köret"!!
Smaklig måltid önskar mor / Carina
Kommentarer
Postat av: katarina
Perfekt !
Vi försöker köra med GI här ..under veckorna i alla fall. Just nu håller jag faktiskt på att baka semlor !? Inte så mkt. GI där inte, men va fasen , det är ju lördag !
Salladen vet jag att både Mats och Josef kommer att gilla.
Men nga paprika på burk, fanns inte på COOP i Kil i alla fal. Fick improvisera lite, det blev bra det också !
Ha en go helg !
Postat av: Margareta
Tack för receptet, det ska provas vid tillfälle. Ha en skön helg!
Postat av: Kristina
Hej! Du som har så många ideer och är kunnig på mat. Jag söker ett recpet på en dressning som passa till kycklingsallad. Den måste vara busenkel att göra och inte ha för många konstiga ingredienser. Kan du hjälpa mig? Kristina
Trackback