KYCKLING MED KRÄMIGT TÄCKE
Receptet är för 4 personer. Det står att man ska ha 4 st HELA kycklingfileer. Men jag tog 3 st å strimmlade dom grovt, 4-5 bitar å det tycker blir lagom. "Täcket" är rätt mäktigt så mätt blir man!!
TÄNK åxå på att tvätta händerna å diska kniv å skärbräde ordentligt efter kycklingen pga salmonellarisken!!
4 (3) kycklingfileer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grillad paprika (finns i glasburk bland oliver, bönor mm)
1 pkt bacon
1 dl riven ost
2 dl creme fraiche
1 dl svarta oliver
salt o peppar
Ugn: 225 gr
Bryn fileerna i stekpanna tills dom får fin färg. Salta o peppra o lägg över i en ugnssäker form.
Hacka lök o vitlök. Skär den grillade paprikan i bitar. Hacka hälften av dom svarta oliverna.
Skär, eller klipp m sax!, baconet i bitar.
Bryn baconet i sitt eget fett (lilla teflongrytan så blir spisen lättstädad!!!!)
Tillsätt lök , paprikan o oliverna o bryn med baconet några minuter.
Salt o peppar efter behag (men bacon är salt så tänk dej för så det inte blir som för farbror Melker på Saltkråkan!!!!)
Rör ihop den rivna osten med creme fraichen.
Blanda ner den något avsvalnade baconblandningen i oströran.
Smaka av för ev. mer kryddor.
Fördela röran över kycklingen o strö över resten av oliverna.
In i ugnen ca 20 min., kolla så att kycklingen är genomstekt
Du ser Eva, du kan göra matlagningen i 4 etapper om du vill! Nog ska det gå även i Theos sällskap:-)
På min dammiddag åt vi en matig sallad till med matvete , bönor mm men det går ju med allt till. Potatis eller ris till vardags å kanske klyftpotatis till fest.
Vill nån veta hur salladen var så får ni väl göra en "kommentar" så kommer den åxå förståss
Vi åt en god efterrätt åxå men den kommer en annan gång för nu väntar Bonnie på sin frukost!!!
Smaklig måltid önskar morå Carina
TÄNK åxå på att tvätta händerna å diska kniv å skärbräde ordentligt efter kycklingen pga salmonellarisken!!
4 (3) kycklingfileer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grillad paprika (finns i glasburk bland oliver, bönor mm)
1 pkt bacon
1 dl riven ost
2 dl creme fraiche
1 dl svarta oliver
salt o peppar
Ugn: 225 gr
Bryn fileerna i stekpanna tills dom får fin färg. Salta o peppra o lägg över i en ugnssäker form.
Hacka lök o vitlök. Skär den grillade paprikan i bitar. Hacka hälften av dom svarta oliverna.
Skär, eller klipp m sax!, baconet i bitar.
Bryn baconet i sitt eget fett (lilla teflongrytan så blir spisen lättstädad!!!!)
Tillsätt lök , paprikan o oliverna o bryn med baconet några minuter.
Salt o peppar efter behag (men bacon är salt så tänk dej för så det inte blir som för farbror Melker på Saltkråkan!!!!)
Rör ihop den rivna osten med creme fraichen.
Blanda ner den något avsvalnade baconblandningen i oströran.
Smaka av för ev. mer kryddor.
Fördela röran över kycklingen o strö över resten av oliverna.
In i ugnen ca 20 min., kolla så att kycklingen är genomstekt
Du ser Eva, du kan göra matlagningen i 4 etapper om du vill! Nog ska det gå även i Theos sällskap:-)
På min dammiddag åt vi en matig sallad till med matvete , bönor mm men det går ju med allt till. Potatis eller ris till vardags å kanske klyftpotatis till fest.
Vill nån veta hur salladen var så får ni väl göra en "kommentar" så kommer den åxå förståss
Vi åt en god efterrätt åxå men den kommer en annan gång för nu väntar Bonnie på sin frukost!!!
Smaklig måltid önskar morå Carina
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hej du matmora!!
Gärna rec. på salladen.
Kan väl passa bra på Alla hjärtans dag, med lite god mat på recept från Långsta.
Vi får höras "live" snart !
KS
Postat av: maria
kan du lägga upp receptet på fruktefterätten också? :)
Postat av: Anonym
vetu jag såg nu att du hade skrivit längst ner att det skulle komma senare!
Postat av: Margareta
Jag ser med spänning fram emot fruktefterrätten. Kyckling med krämtäcke var jättegott så TACK för receptet.
Trackback