CAESARDRESSING
Caesardressing är gott!! Finns många olika varianter på den men jag hittade en som var rätt enkel (inte"busenkel" kanske som Kristina önskade men hyfsat enkel ändå....)
Oftast när det är olja ska den ju vispas i droppvis för att dressingen ska bli tjock o krämig men det blir så kletigt! Här ska allt vispas ihop på en gång,lättvindigt o sölfritt!
Måste väl ändå erkänna att : ibland blir den tjock o ibland tunn, vet ej varför..... men lika god tunn!!
Rent allmänt när man gör sån här dressing med olja som ska bli tjock så ska alla ingredienser vara rumstempererade!!!
Sardeller är en liten fiskrackare som finns i "sillhyllan" i affären. Liten glasburk där sardellerna ligger i olja. Inte att äta som den är men i dressing t.ex. Om man tar de man ska med en REN gaffel o förvarar i kylen så står sej burken länge! Månader.....
CAESARDRESSING
2 sardellfiléer
½ dl olivolja
½ dl olja (sv.rapsolja tex)
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (blir tillräckligt finfördelad av mixern men man kan förstås pressa i den)
½ dl varmt vatten
svartpeppar
Mixa ihop allt. Klart!
Så här står det i receptet som kommer från ica.se. Själv delar jag upp det lite.
Börja med att mixa ihop sardeller,senap o vitlöken med lite (några msk..) olja. Häll sedan i resten av oljan medans du kör mixern o sist i med vattnet (varmt fr kranen)
.
Nu hoppas vi att den blir så där snyggt tjock :-)
Om inte....:-( så är den lika god tunn!!!!
Jättegod till vanlig "grönsallad" och till kycklingsallad. Sen får man väl pröva sej fram till vad den kan passa till med tanke på vitlökssmaken.
Detta blir gott i sommar!!!! // önskar o hoppas Carina
Oftast när det är olja ska den ju vispas i droppvis för att dressingen ska bli tjock o krämig men det blir så kletigt! Här ska allt vispas ihop på en gång,lättvindigt o sölfritt!
Måste väl ändå erkänna att : ibland blir den tjock o ibland tunn, vet ej varför..... men lika god tunn!!
Rent allmänt när man gör sån här dressing med olja som ska bli tjock så ska alla ingredienser vara rumstempererade!!!
Sardeller är en liten fiskrackare som finns i "sillhyllan" i affären. Liten glasburk där sardellerna ligger i olja. Inte att äta som den är men i dressing t.ex. Om man tar de man ska med en REN gaffel o förvarar i kylen så står sej burken länge! Månader.....
CAESARDRESSING
2 sardellfiléer
½ dl olivolja
½ dl olja (sv.rapsolja tex)
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (blir tillräckligt finfördelad av mixern men man kan förstås pressa i den)
½ dl varmt vatten
svartpeppar
Mixa ihop allt. Klart!
Så här står det i receptet som kommer från ica.se. Själv delar jag upp det lite.
Börja med att mixa ihop sardeller,senap o vitlöken med lite (några msk..) olja. Häll sedan i resten av oljan medans du kör mixern o sist i med vattnet (varmt fr kranen)
.
Nu hoppas vi att den blir så där snyggt tjock :-)
Om inte....:-( så är den lika god tunn!!!!
Jättegod till vanlig "grönsallad" och till kycklingsallad. Sen får man väl pröva sej fram till vad den kan passa till med tanke på vitlökssmaken.
Detta blir gott i sommar!!!! // önskar o hoppas Carina
Kommentarer
Postat av: Kristina
Postat av: Kristina
TACK! Du har förstått hur basic jag behöver ha det. Denna ska jag testa, verkar vara så enkel så jag klarar den. Tipsen om rumstempererat är kanonbra, annars kör jag alltid direkt från kyl.
Postat av: Kristina
TACK! Du har förstått hur basic jag behöver ha det. Denna ska jag testa, verkar vara så enkel så jag klarar den. Tipsen om rumstempererat är kanonbra, annars kör jag alltid direkt från kyl.
Postat av: Astrid
Var ju tvungen att bli först med att skriva en kommentar innan du hinner kommentera mig. Det var hyfsat lätt att lägga in bilder iaf så jag tror att du klarar det...;)
Fin blogg! Och rosa, såklart!!!
Trackback