CHOKLADCHEESECAKE (OBS!!!görs dagen innan man ska äta av den!!!)
Något gott till påsk kanske....Stod i NWT förra året, tror jag,i Sewalls påskfavoriter. Kosta på lite finare blockchoklad, inte den allra billigaste.Själv köper jag FAZER Bak&Dessert Choklad. Finns i hyllan där mjöl, bakpulver, kokos mm står.
Chokladen smälter du enklast i mikron förstås. Men finns ingen mikro får man använda ett gammaldags vattenbad.Vatten , ca 1/3, i en gryta på spisen. En djup tallrik (el. skål av nåt slag) sätts över grytan å så bryt chokladen i småbitar å lägg i tallriken.Värm vattnet å låt det sjuda. Rör lite efter en stund så ser du när det är klart.
Den stelnar ju så fort den svalnar så gör det inte förrän du precis ska ha den.
TILL BOTTEN:
50 gr. smält smör
150 gr finkrossade digestivekex
50 gr. farinsocker
TILL FYLLNINGEN:
200 gr. Philadelphiaost
75 gr. socker
2 ägg
175 gr. smält blockchoklad
0,5 dl lättvispad grädde
SÅ HÄR GÖR MAN:
Blanda de finkrossade digestivekexen, det smälta smöret å farinsockret å pressa ut i en form m löstagbar
botten.
Till fyllningen vispar man äggulor,socker å ost.
Rör sen ner den smälta chokladen, den lättvispade grädden å vänd till sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.( Ren visp å ren bunke till äggvitorna annars blir det aldrig nåt hårt skum!!!)
Låt cheesecaken stå över natten i frysen. Den håller sej mjuk även i frysen så den kan serveras direkt.
Grädde är gott till!
Lite "överkurs"
Smält lite av den chokladen som blir över. Lägg på bakplåtspapper så den stelnar till en liten platta.
Lägg plattan på cheesecaken å sätt en påskkyckling på!!!
Ja, ja ....men ni vet hur jag är....
Lyca till å Glad Påsk fr. mor
Chokladen smälter du enklast i mikron förstås. Men finns ingen mikro får man använda ett gammaldags vattenbad.Vatten , ca 1/3, i en gryta på spisen. En djup tallrik (el. skål av nåt slag) sätts över grytan å så bryt chokladen i småbitar å lägg i tallriken.Värm vattnet å låt det sjuda. Rör lite efter en stund så ser du när det är klart.
Den stelnar ju så fort den svalnar så gör det inte förrän du precis ska ha den.
TILL BOTTEN:
50 gr. smält smör
150 gr finkrossade digestivekex
50 gr. farinsocker
TILL FYLLNINGEN:
200 gr. Philadelphiaost
75 gr. socker
2 ägg
175 gr. smält blockchoklad
0,5 dl lättvispad grädde
SÅ HÄR GÖR MAN:
Blanda de finkrossade digestivekexen, det smälta smöret å farinsockret å pressa ut i en form m löstagbar
botten.
Till fyllningen vispar man äggulor,socker å ost.
Rör sen ner den smälta chokladen, den lättvispade grädden å vänd till sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.( Ren visp å ren bunke till äggvitorna annars blir det aldrig nåt hårt skum!!!)
Låt cheesecaken stå över natten i frysen. Den håller sej mjuk även i frysen så den kan serveras direkt.
Grädde är gott till!
Lite "överkurs"
Smält lite av den chokladen som blir över. Lägg på bakplåtspapper så den stelnar till en liten platta.
Lägg plattan på cheesecaken å sätt en påskkyckling på!!!
Ja, ja ....men ni vet hur jag är....
Lyca till å Glad Påsk fr. mor
Kommentarer
Postat av: maria
maaaamma vi har ingen form med löstagbar botten
Postat av: emma
kollar du aldrig mobilen längre??????????
Trackback