LISAS SKRÄPKAKOR/KÄRLEKSMUMS/MOCKARUTOR

"Kärt barn" har många namn, Maggan kallar dom "bruna med klet". Hemma blev det
 "skräpkakor" eftersom Lisa kallade dom så. Men tänk vad jag funderade innan jag
kom på vad hon menade när hon ville ha såna dä med "skräp på"!!! Men visst, när vi
äntligen löst problemet så var det rätt självklart. Kokosen ser ju ut som "skräp" eller ....?

2 ägg
3 dl socker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
150 gr smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

GLASYR

3.5 dl florsocker
50 gr smält smör
 4 msk starkt kaffe(pulverkaffe kan vara bra att ha i skafferiet:2 tsk kaffe utrört i 4 msk varmt vatten)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Kokos som strös över

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret.
Vispa ägg å socker luftigt. Blanda vetemjölet m kakaon, vaniljsockret å bakpulvret å rör ner i äggsmeten.
Rör ner mjölken å det smälta smöret.
Häll smeten i ugnens långpanna som du FÖRST lagt ett bakplåtspapper i botten på. Se till att det blir jämntjockt.
Grädda 10-15 min., känn efter mitt på kakan så att den är genomgräddad.

Gör under tiden glasyren (i samma gryta som du smält smöret i så spar du disk!)
Smält smöret å blanda i de övriga ingredienserna. Inte koka , bara smälta ihop å vispa runt lite.
Hinner glasyren börja stelna i grytan så ljumma lite försiktigt innan du häller över den varma kakan.
Strö på kokosen direkt så den fastnar i den varma glasyren.

Låt kakan kallna å skär den sen i så stora rutor som du har samvete till!!!
Går bra att frysa.Lägg papper eller folie emellan lagren. 

Lycka till från mor


Kommentarer
Postat av: EMMA mamma läs här nu

nu har du legat i ser jag :D
vet du vad jag kom på igår...
överkörda grisköttbullar....det vore nåt att skriva om....hahahaha
hej då

2008-02-23 @ 10:36:38
URL: http://berrrrta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0